Home » Activitati » Alpinism

Alpinism

Alpinism…. un cuvint care inspiră teamă, unora, în timp ce, pe alții, îi face să plutească și le dă energie. Cuvîntul ăsta a apărut cu vreo două sute de ani în urmă, cînd primii oameni, consemnați de istoria acestei activități, au îndrăznit să afle ce există acolo sus, pe munți, unde doar privirea putea ajunge. Și au îndrăznit tot mai mult, au urcat vîrf montan, dupa vîrf montan, tot mai sus.

Unii au simțit că, prin alpinism, se apropie de Natură, alții că devin mai sănătoși, cu o condiție fizică mult mai bună decît a celor ce rămîn jos și un psihic, care-i ajută sa ia deciziile cele mai bune, într-un timp mai scurt decît pe alții. Și au dreptate: atîta vreme cît respecți regulile muntelui și folosești corect echipamentul destinat acestui sport, vei avea doar de cîștigat!

Desigur, nimeni nu s-a născut învățat – zice o vorbă veche. De aceea, dacă esti pasionat de natură, de munți și vrei să afli cum este acolo, sus, mergînd și pe alte cărări, decît cele obișnuite, vino cu noi: te putem ajuta, te putem învăța!

    Inscrie-te in club, sau pentru o iesire cu noi:

    Nume

    E-mail

    Telefon