Home » Ajuta-ne

Ajuta-ne

Sintem o asociatie nonprofit, dedicata activitatilor pentru copii si tineret – in special cele legate de natura si munti. Am pornit de la o idee destul de neglijata (sportul) si ne-am extins si catre actiuni eco.

Ne intereseaza sa atragem cit mai multi copii si tineri catre activitatile in natura, sa le aratam ca exista si alt fel de a-ti petrece timpul liber, in afara de calculator sau bar. Ne intereseaza ca ei sa (re)descopere placerea de a discuta direct, sa-si dezvolte spiritul de echipa, sa capete incredere in fortele proprii, sa se dezvolte armonios, atit fizic, cit si psihic. Vrem ca ei sa invete sa ia deciziile cele mai corecte, cit mai rapid.

Ne puteti sustine, in aceste intentii, prin directionarea a 2% din impozitul anual, pe care il datorati statului, astfel:

– daca in anul anterior ati avut venituri numai din salarii, completind formularul 230;

– daca in anul precedent ati avut si alte venituri in afara celor salariale, completind formularul 200.

Ce inseamna 2% pentru contribuabili? „Prevederea 2%” este un mecanism de transparenta fiscala, prin intermediul caruia contribuabilii, persoane fizice, pot sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit, catre o organizatie neguvernamentala, nonprofit. Aceasta prevedere o puteti gasi in Codul Fiscal si va da dreptul sa decideti catre cine merg 2% din impozitele dumneavoastra.

De ce e bine sa folositi acest drept?

1. Nu va costa nimic, pentru că, oricum, aceste sume ar merge la bugetul statului!

2. Contribuiti la eficientizarea cheltuirii banului public – deci al dumneavoastra!

3. Puteţi ajuta pe cei care chiar au nevoie de acesti bani.

4. Puteti ajuta la rezolvarea, macar partiala, a problemelor din comunitatea dumneavoastra, asigurandu-va că banii aceia ramin în comunitate!

5. Aratati ca VA PASA!

Considerati ca aveti de pierdut ceva din asta?

Daca v-ati hotarât sa ne ajutati, directionind 2% din impozitul pe care-l datorati statului, atunci:

1. Alegeti formularul corespunzator veniturilor dumneavoastra.

2. Completati datele, pe formular, in functie de sursa dumneavoastra de venit:

– datele de identificare ale contribuabilului, necesare pe oricare dintre cele doua declaratii;

– date privind veniturile realizate, diferentiate pe categorii de venit (declaratia 200);

– destinatia celor 2% (la ambele declaratii). Datele noastre de identificare sînt, deja, completate. Pentru siguranta, iata datele noastre si aici: Asociatia Club Sportiv „Dracones Rhabon”, cod de identificare fiscala 24268397, cont Ro48CECEDJ0132Ron0741563, deschis la C.E.C. Bank Craiova.

În căsuţa destinata sumei ce urmeaza a fi virata in contul nostru, nu este obligatoriu să fie trecuta vreo valoare, pentru că suma va fi calculată de organele fiscale.

Documente anexate (declaratia 200) – se inscrie numarul de fise fiscale anexate la cerere si se ataseaza fisa (fisele) fiscale primite de la angajator (Formularul 210)

3. Declaraţiile se semneaza personal si se depun: fie direct de catre dvs., la administraţia fiscala corespunzatoare domiciliului dumneavoastra, fie le trimiteti la sediul nostru (Craiova, str. Ceahlaului, bl. P 27, ap 14), unde vor fi centralizate si trimise la administratiile fiscale corespunzatoare.

Formularul 230 este aici.